Kazalo prispevkov

Vrnitev Moči Duše, terapevtski koraki
Napical Rowland Barkley, 1994

Opis
Vrnitev moči duše, terapevtski koraki, je metoda, pri kateri lahko obnovimo ključne fiksirane vzorce klientovega življenja. To vključuje tri pomembne stvari:

  1. Čiščenje Holografske Časovne Črte in s tem odstranitev ključnih travm klientovega življenja z razumevanjem dogodkov kot skupinskih kreacij (vsaj dveh ljudi).
  2. Z obnovitvijo vzorcev omogočimo zdravljenje energetskega polja telesa.
  3. Povabimo dušo ali esenco klienta, ki je odšla, da bi se izognila travmi, da se vrne v sedanji trenutek življenja klienta. Njena vrnitev je počaščena in poklicana z njenim očiščenjem in obnovitvenimi koraki.

Predpostavke Terapije Vrnitve Moči Duše

  1. Ko se deli tebe izogibajo življenju ali odidejo, se ustvari praznina, ki nenehno privlači nekaj, da se zapolni.
  2. Nikoli ni prepozno imeti srečno otroštvo.
  3. Ko si celovit, se te nič ne more dotakniti.

Zgodovina
Vrnitev Moči Duše je močna tehnika večih tisočletij.  Domorodska plemena jo uporabljajo v nevarnih situacijah, na primer nekdo pade v komo. Otrok umira, zato njemu v pomoč napolnijo šotor z otroci, ki ga kličejo nazaj z glasnim jokom in s tem povabijo dušo, da se vrne nazaj v telo. Ko uporabimo ta način priklica dela duše, postanejo "civilizirani" ljudje bolj prisotni in spet zaživijo kot celoviti ljudje. Do nedavnega je bil ta način najbolje poznan.

Temo sem začel resno raziskovati pred kakšnimi šestimi leti. Imel sem imena kot so "fragmenti" in "aspekti", izraz vzet iz dela Jane Roberts. Prve metode so bile manj učinkovite v primerjavi z modeli, ki sem jih že uporabljal: mentalni koncepti kot so čas in prostor, pozicija v zvezi s telesom, zakaj si se odcepil. Vse to je vrnilo razum in enote pozornosti, a ni učinkovalo pri vračanju klientove sposobnosti čutenja. Izgubljen del duše verjame, da je oseba, zato ga je treba vprašati samo tista vprašanja, ki bi sprožila ponovno združenje, bolje kot tista, ki bi pomenila ločenost.

Dve leti nazaj sem sodeloval pri metodah Vrnitve Duše Sandre Ingerman, ki uči z antropologom/šamanom Michaelom Harnerjem. Metoda, ki jo uči, vključuje ležanje terapevta na tleh zraven klienta, terapevtovo potovanje v drugem stanju zavesti, ki ga vzpodbudi ritmično bobnanje in v tem stanju terapevt najde izgubljeni del duše v katerikoli realnosti že je in ga z dovoljenjem pripelje nazaj v "ta čas" oziroma zavedno realnost ter ga vpihne v klientovo telo. Na kratko opiše kaj je videl, emocijo, ki jo je delček občutil v trenutku odcepitve in pri kateri starosti klienta se je to zgodilo. Potem klient 3-4 tedne združuje najden delček v celoto. To je lahko emocionalno močna in hitro spreminjajoča faza, ko se hočejo spomini, ki so povzročili odcepitev delčka duše, vrniti z njim. To lahko traja nekaj tednov in tu so potrebni podpirajoči prijatelji.

Primankljaj otroških spominov je gotov znak, da je delček duše izgubljen. To je zelo pogosto na tem planetu, da se neplemenske skupnosti obnašajo, kot da nimajo stika s čustvi razvijajočega otroka, še posebno v imenu izobrazbe. Del duše se vrne in spomini se vrnejo z njim. Lahko pride do večjih čustvenih bolečin v procesu združevanja delčka s celoto, z vsakim delčkom duše pa gotovo pride nazaj tudi določena čustvena sposobnost. Stvari, ki jih klient prej ni mogel čutiti, prihajajo zdaj na površje.

Delčke duše najdemo prej v pesniških kot v fizičnih prostorih, katerih pa ne moremo zanesljivo najti le z mehanskimi koraki. Očiščevalne tehnike, ki so jih uporabljali v starih časih, ne bodo nikoli dale rezulatov, saj so preveč zapleteno uporabljene. Med Sandrinim treningom je iskanje in najdba delčka duše postala enostavna, čeprav bi se nahajal v neprimerno čudnem okolju, lahko bi se skrival v torti, jami, v gori ali deželi vilinov.

Imam globoko spoštovanje do Sandrine tehnike in jo spoznavam kot osebo, ki je omogočila, da imamo znanje o vrnitvi delčkov duše, tako da je lahko vsaka oseba, ki je tako razdrobljena kot si mogoče moral biti ti ob prihodu na ta planet, bolj prisotna v sedanjosti.  

Moj trening s Sandro je vključeval nekaj zelo zabavnih vaj. Nekatere so potekale ob 20 minutnem ritmičnem bobnanju Sandre in Michaela in polovica učencev se je skrila v nevsakdanji realnosti ali šamanski realnosti, na primer v vazo, škatlo, jamo na koncu mavrice, in druga polovica jih je morala izslediti ter najti.

V procesu parih vadbenih dni smo se naučili izslediti in najti delčke duše ter nežnega ravnanja z njimi. Delčki duše se povabijo zelo nežno s pogajanjem. Lahko strgaš delček duše iz časa v katerem je, ga prineseš v klientovo sedanje življenje s tem, da ga nepričakovano vpihneš v njegovo telo, a ne bo ostal.

Monotono bobnanje, ki ga uporabljajo mnoga 'primitivna' plemena, omogoči spremembo zavesti, in ko človek začuti pot in ne razmišlja o njej, je to dejansko zelo prijetno. Ko moški in ženska bobnata skupaj, lahko pride do spremembe zavesti v 20 sekundah. Noben ne rabi drog za spremembo stanja zavesti, ko dva človeka bobnata.

Ključno zastavljeno vprašanje klientu je "Kako se mora tvoje življenje spremeniti, da postaneš bolj prisoten v sedanjem trenutku in počastiš lastnosti tega delčka sebe?" Če je oseba izgubila večji del svoje duše pri starosti 3 mesecev in je želela nadaljevati z gledanjem na življenje na en in isti star način, brez da bi spremenila svoje navade, se ta del ne bo vrnil. Dojenčki gledajo na stvari zelo drugače in jih vse zanima, medtem ko so mnogi odrasi izgubili to sposobnost. Dve leti preden je "Child Within" postal tako zelo popularen koncept za Novodobne delavnice, sem vedel, da bo popularen, in mislil, da ga lahko vpeljem v dejanje, a nisem mogel ugotoviti česa ne vem o njem. To je, da otrok skoraj nikoli ni znotraj (Within), ampak je normalno zunaj, izgubljen nekje v prostoru. Zelo pogosto po vrnitvi delčka duše lahko oseba ugotovi smisel celotnih delavnic. "Zdaj ko sem tu, lahko uporabim te informacije."

Nekateri ljudje so želeli bolj  "znanstven" izraz kot je "Vrnitev Duše". Učinkovito lahko uporabite poljuben pesniški izraz, ampak noben mehanski izraz ne bo boljši od tega kot to, da enostavno dobite delčke sebe ali energije nazaj. Ta njihov povratek se pojavi po vrnitvi duše. Lahko zapravite leta za iskanje delčkov pozornosti, ki ste jih pustili za sabo v različnih univerzah. Če SI tu, privlačiš tisto, kar je tvoje kot magnet.


Terapija Vrnitve Duše
V Terapiji Vrnitve Duše ležijo principi Vrnitve Duše znotraj očiščevalnih tehnik. Ljudje so lahko imeli veliko terapij, ne da bi kadar koli imeli seanso, ko bi se jih oseba nežno dotaknila in iskreno vprašala, kaj si resnično želijo reči. Tako redke so seanse, kjer bi dva bila resnično prisotna, povezana drug z drugim, da lahko ponavadi odkriješ ogromno potlačenih otroških čustev v svojem klientu.

Glavna tehnika za sproščanje naboja v Terapiji Vrnitev Duše, ki jo uporabljam, je Čiščenje holografske časovne črte. Razvil sem jo iz starodavnih in tradicionalnih svetih šamanskih metod. Osebno ne verjamem, da je običajno, da je klient nehote postal žrtev, zato ne uporabljam terapijskih navodil, ki bi to potrdila klientu, na primer: "Najdi dogodek, kjer ti je nekdo povzročil srčno bolečino". Te vrste navodil prikazujejo klienta kot posledico. Ko se zavejo, da niso posledica, se očistijo naboja, ki je bil na voljo zaradi omejenega fokusa in postanejo "očiščeni" nezgod. Gledišča "drugih" niso nič manj resnična niti manj dostopna kot gledišče klienta.

Lahko je prav razburljivo za klienta, da si predvaja nezgodo o tem, kako ga je bik ranil v trebuh v prejšnjem življenju in lahko celo malo olajša želodčne bolečine. Klient lahko, kakorkoli že, ponovno ustvari isto bolečino, če se ni soočil z nezgodo tudi s stani gledišča in doživljanja bika. Mogoče je bik užival v nezgodi in je doživel majhen prijeten energetski udarec. Klient, ki si ne želi doživeti nezgode z drugega vidika, si bo ponavljajoče ustvarjal hologram za vedno. Če ste že kdaj čistili nezgode in so se ponovno pojavile, je to posledica nezavzetih gledišč.

Če dodamo vrnitev duše k čiščenju holografske časovne črte, ne bo čiščenje nič daljše. Glavna faktorja, ki določata hitrost rezultatov pri čiščenju, sta jasnost terapevta in prisotnost ter pozornost klienta. Klient, katerega deli duše so razpuščeni po univerzi, nadaljuje počasi. Če ponovno predvajaš travmatično nezgodo iz različnih gledišč, se bodo morda delčki duše vrnili in združili v celoto spontano, a ponavadi se ne. Zelo nežno vprašanje "Te je takrat tvoj delček zapustil?", ki mu sledi zelo nežno povabilo, da se spet združi v celoto, je mogoče vse, kar morate imeti v svoji torbi očiščevalnih trikov, da desetkratno povečate klientov rezultat.

Včasih sem se boril z realnim modelom izgubljenih delčkov duše, saj je koncept o izgubljenem delčku osebe, ki je nekje tam zunaj, malo umsko neskladen. Ni bilo logično, a je delovalo tako močno. Moje glavno opažanje glede tega je, da je duša kot poezija, in poezija ni nujno smiselna. Ko pomagaš zdužiti delčke duše v celoto, uporabljaš njihovo realnost, in njihova realnost je starost, v kateri mislijo, da so čustvo v katerem tičijo, in se nahajajo tam, kjer koli se vidijo, da so. Razumski pristop bo obnovil le razumske delčke pozornosti, a poetičen pristop lahko zapolni bitje z delčki tako, da začne oseba naravno privlačevati ostale dele sebe, ne da pri tem morala postati razumna.

Nekoč sem na delavnicah videl dva psihologa, ki sta skoraj padla iz svojega stola, ko sem opisoval primer "tata duš". Poskušala sta popraviti izraz s svojim čudovitim mehanističnim modelom, ki vsebuje klientove starše, ki mu ne dovoljujejo doživeti tistega, kar hoče, zato so deli njegove osebnosti postali ločeni. Moral sem jima reči, da je bila njihova razlaga veliko bolj smiselna mojemu intelektualnemu umu kot moja sama, in opazila sta, da je poetična razlaga vodila v življenje transformacijske združitve delčkov duše ter da je njuna "znanstvena" razlaga vodila le v intelektualni dialog.

Vrnitev delčkov duše ni hobi, pri katerem šteje, koliko delčkov lahko najdeš. Ponavadi hočeš delati samo z nekaterimi večjimi deli, ki trenutno razdružujejo bitje kot celoto. Spet enkrat drugič v tvojem življenju, ko najdeš del in ga dobro združiš v celoto, potrebuješ ponovno terapijo šele čez nekaj mesecev, ko najdeš nek drug izgubljen del.

Ena izkušnja, ki me je usmerila na področja Vrnitve Duše, je bila šokantno spoznanje, da lahko samo duhovno zavest, ki jo doživiš v svojem telesu, preneseš v svoje življenje po smrti. Mnogim od nas je bila prodana drugačna razlaga, ki pravi, da je premik iz telesa in počenjanje večih čudovitih vaj  "prava stvar" na poti v nesmrtnost. Zunajtelesne vaje se lahko izvajajo med življenji, in le tisto, kar doživiš v telesu, ko si eno z njim, lahko poneseš s sabo v drugo telo.


Višji Nivo Integracije
Na višjem nivoju je mogoče vsak od nas nesmrten, neranljiv in nerazdeljen. Na takšnem nivoju bi bil osvobojen, kar ni v nobeni povezavi s potrebo po očiščevalnih terapijah na nivoju človeka. Vrnitev Duše, ki je bila že obravnavana, ponavadi ni v nobeni zvezi z višjem nivojem zavesti. Pomembna je v zvezi z zmožnostjo čutenja in ustvarjanja sebe kot človeškega bitja; nanaša se samo na tiste nivoje zavesti, ki se odzovejo na vaše trenutno življensko ime. Nad vrnitvijo duše je sveta in skrivnostna tema o Vrnitvi Esence, ki je posebna sama po sebi. Pri njej je pomembno, da ne prinesemo nazaj v sedanji trenutek starih vzorcev in slik iz preteklih življenj.

Najbolj pomembna osnovna stvar v duhovnem razvoju je polnost/celostnost na "nižjih" ali človeških nivojih. Brez te celostnosti je vedno praznina, ki čaka, da jo kaj zapolni in nobeno duhovno delo na "višjih" nivojih ne bo izžarevalo popolne čistosti. Ljudje ne bodo videli vašega nivoja zaznavanja. Toliko več toplote v obrazu in iskric je v očeh osebe, katere večinski del duše je prisoten.

Ali moramo pojasniti izraz "duša"? Jaz uporabljam izraz "duša" zato, ker kljubuje tehnični definiciji, medtem ko omogoča klientu, da seže od izraza, ki je poetičen, do kateregakoli čuta kreativnosti ali emocije, ki je izgubljena, in gleda na povabilo te praznine, da se zapolni z Jazom. Definicija "duše", ki jo uporabljam, da zadovoljim potrebam mojega analitičnega uma, ki hoče vse klasificirati, je ta: "Zmožnost klienta, da čuti nivo določene višine zavesti, je povezana z njegovim sedanjim imenom. "Če je tvoje ime "Millicent", je duša čutnostna komponenta "Millicenta" in ne tebe kot nesmrtnika.

Nekateri delčki duše so električne energije, ki pripadajo specifično telesu in jim lahko rečemo "telesna duša". Nekateri so energije, ki se nanašajo na počasnejše ali bolj materialne frekvence bitja. Ponavadi ni treba specifično povedati, s kako vrsto duše imamo opravka. Potreba analitičnega uma, da previdno razvrsti in razloži vse glede na svoja omejena pravila, je zelo verjeten pomemben vzročni faktor, ki vpliva na to, da so moderne družbe tako brezdušne. Zelo enostavno je uporabiti serijo »hitrih in glasno zvenečih« definicij, ki se nanašajo na ego, tako da je zelo enostavno skreirati egoistični podporniški kult.

Takšne tehnike so ponavadi koristne, ampak pričakovani rezultati so tesno omejeni z žargonom ali definicijami kulta, saj klient ni svoboden, da uporabi svoj fokus zunaj njihovih definicij. Tam, kjer so definicije življensko pomembne, se naboj ne more sprostiti, saj so koncepti naloženi drug na drugega. Čiščenje Holografske Časovne Črte je ključnega pomena pri sprostitvi travmatičnega naboja in s tem lahko električno polje telesa sprejme izgubljen delček duše. Ta tehnika dovoljuje, da je nezgoda pregledana z različnih gledišč postopoma, čeprav je nezgoda hologram, ki naj bi bil idealno razumljen kot celota. Ni praktično, da od klienta pričakujemo, da bo vsa gledišča zavzel istočasno, zato je definiranje nezgode na dele ponavadi nujen proces, da lahko razumemo celoto.

Delo z dušo, s tem, da smo na nižji frekvenci vibracij kot določeni nesmrtni deli bitja, ni bilo poudarjeno v večini duhovnih vaj. Počasnejše frekvence so tisto, kar povzroča, da se počutite toplo z nekom, da se počutite, kot da predete kot mačka, svetle iskrice v očeh, občutek, da je nekdo "tam" zate.

Ta ločenost med nivoji je v procesu raztapljanja in tu je nova faza človeške evolucije, ki se že odvija, v kateri bo postalo samoumevno ohranjati nesmrtno zavest istočasno s človeškimi čustvi in intelektualnim miselnim procesom, ki bo zabaval ume. Ni potrebno, da pridete na nižjo frekvenco pri delu z dušo, samo vključite nižje harmonije klientovega "duhovnega podpisa", esenco, ki jih identificira kot edinstvene, in stremite združitvi "nivojev", tako da se koncept nivojev stopi. Celotno osebo lahko obravnavamo kot hologram, v smislu, da vsak del vsebuje celoto. Vsaka celica, tako fizična kot duhovna, vsebuje kodo, ki ustvarja celoto.

Stabilna Vrnitev Duše ponavadi zahteva še drugo obliko šamanske vaje, ki se imenuje "Vrnitev Živali Moči". Človeško telo je šibko, če ni v resonanci z drugimi oblikami življenja na Zemlji. Če je "konj" živalska oblika, ki jo potrebuješ, da izpelješ svojo trenutno izbrano aktivnost, se ne boš uglasil s samim  "konjem" ampak z energijo "Konja", ki je esenca živali te vrste. Lahko izbereš katero koli vrsto živali in dovoliš svojemu telesu, da resonira v harmoniji z njo. Kronična bolezen je pogosto pomankanje te življenjsko pomembne resonance. Majhno čaščenje teh esenc, kot je uživanje v živalskih plesih, lahko hipno izboljša zdravje človeškega telesa.

Ko delamo vrnitev duše za posebne priložnosti, kot je to lahko rojstni dan nekoga, sem naklonjen k temu, da uporabimo celoten šamanski obred. Dva bobnarja bobnata vsak v svoji smeri in jaz potujem v nevsakdanjo resničnost (katero vidim kot Resnični Svet). Pri Terapiji Vrnitve Duše je naš cilj, da dosežemo maksimum klientovega sodelovanja, jih nežno vodimo, da najdejo svoj delček duše in raziščejo travmo, ki je povzročila, da je delček odšel. Nadaljne terapije zmanjšajo trajanja vsakega čustvenega preobrata, ki se sigurno pojavi med nekaj tedenskim obdobjem združevanja delčka v celoto. Mogoče sploh ni potrebe po metodah prebujenja desetletja potlačenih čustev brez številnih vzponov in padcev, tu malo sreče, tam malo histeričnega joka. Če travma ni osvobojena, se bodo spomini vrnili z delčkom duše in združitev v celoto se bo odvila, ampak bo bolj groba kot bi to bilo protrebno.

Čiščenje Travm, ki je pogosta praksa, očisti slike travme, a pusti mnogo nerazrešenih čustev. Ta sprememba je hitra in očiščeni učenci, ki jim je bil vrnjen delček duše, lahko zelo enostavno občutijo čustva, ki jih delček doživlja v travmi. Mnogi bodo ponovno združili v celoto dele duše brez pogosto zastavljenih raznoličnih vprašanj kot prej; postalo bo naravno, da vprašamo terapijska vprašanja s čustvi namesto z močjo. Dnevi kot so "Ne vidim te travme, zato ker je počiščena" bodo verjetno kmalu mimo. Nobene vrednosti ni samo v čiščenju slike, kajti slika je ponavadi metoda, s katero zapolnimo travmo, s katero lahko nato izsledimo zamašeno čustvo.

Vzrok za pozabljanje travm je izguba duše. Delček duše je odšel s spominom. Ena prednost šamanske vrnitve duše je prisotnost osebe z njenimi spomini, zaradi katerih je čiščenje možno. Ne morete postati zakoreninjeni v svoje ideje glede rezultata procesa. Če oseba ni dovolj prisotna za dobre hitre rezultate, jo najprej povabite, da postane prisotna in potem osvobodite travmo. Izboljšanje življenja skoraj nikoli ne da rezultatov, pri katerih bi oseba občutila, da je njegovo življenje izboljšano, saj je otroška duša ponavadi odšla s spomini otroštva, zato se ne morejo nikoli osvoboditi. Nato klient in očiščevalni zdravilec pogledata v "višje nivoje" za vzrok primera nestabilnosti. To se lahko nikoli ne konča in postane zmedeno, ko klient počiva na nivoju zavesti, kjer je že očiščen, medtem ko se na Zemlji še ni z ničemer spoprijel.

Način mojega razvoja Terapije Vrnitve Duše je umetniški ples med osvobajanjem in povabilom Sedanjosti. Prinesite nazaj otroško dušo, nato osvobodite otroške spomine. Alternativno najprej osvobodite travmatične dogodke preteklosti, tako da niso več negativna resonanca, ki preprečuje delčkom duše, da bi si želeli ali bi se bili zmožni vrniti. V idealnem primeru boste stkali umetniško ravnovesje med brisanjem slik, doživetjem občutkov in povabilom Sedanjosti.

Razburljiv primer Terapije Vrnitve Duše je lahko zavzet v tej frazi: "Pravi moški jočejo ob filmih." Ponavadi boste našli kliente, ki so imeli obsežna osvobajanja z vidika razuma in eno samo zelo nežno vprašanje, zastavljeno z občutkom, bo odprlo vsa čustva, do katerih lahko dostopamo z  "mehanskim osvobajanjem", in vsi njihovi nivoji, certifikati in statusi se bodo spremenili v prah. Klient potrebuje veliko poguma za igro "Jaz sem Bog", in začne novo življenje kot novorojeni genij. Ko se končno naučiš živeti v sedanjosti z vsemi svojimi občutki otroka in odraslega, postane zelo prijetno biti živ.

Resnična moč pravilnega osvobajanja travm ni v tem, da je spomin izbrisan ter to, da je naboj izginil z bitja. Medtem ko je resnica o nezgodi znana, je v bistvu prav tako zelo pomembno ali se nezgoda odvija v sedanjem življenju, preteklem življenju ali v domišljiji. Kar je pomembno, je v celoti to, kar teče vzporedno; "krivda" ali zapolnjenost človekovega električnega polja do stopnje, da se polje istočasno zdravi. Samo to dovoljuje ostalim, da te vidijo takšnega kot si in tvoja duša resonira s tvojim telesom in sije skozi njega. Človekovo električno polje deluje kot resonančna naprava, da se lahko bitje jasno in enostavno zaveda te realnosti. Nato lahko živite v Resničnem Svetu, namesto samo v Družbeni Realnosti. Resnični Svet je komaj kaj viden, čeprav je tik pred tvojimi očmi.

Copyright © 1994 Rowland Barkley

Prišel si sem, ker hočeš nekaj spremeniti

Osebno Posvetovanje pri Izvoru Obstoja

Barkley RadiationKo delam z vami v Osebni Seansi sma v direktni konferenci s Fraktalno Matrico, ki ustvarja vidno realnost. Sva v prisotnosti Oriš, katere so moč Narave in pri istem brezčasnem času čisti elementi človeške osebnosti. Vsaka oseba je oživela v podobi Božanstev, nič kaj dosti nazaj, prav zdaj. Reševanje konfliktov Božanstev znotraj vašega globokega jaza prav v tem trenutku je potrebno, da Napravimo Spremembo. Kadar si drznete biti drugačni, tvegajte Osebne Pogovore z Rowland-om Barkley-em

Kliknite tukaj, da se registrirate za močne osebne pogovore